Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Amprentarea ADN este metoda de bază care permite identificarea urmelor de material biologic găsit la locul crimei. În cadrul acestei analize se compară profilul ADN obținut din urmele de material biologic cu profilul ADN al suspectului (sau a persoanelor suspecte). Rezultatele obţinute prin această metodă au o marjă de eroare mai mică de unu la câteva miliarde, ceea ce permite identificarea unei singure persoane din toată populaţia umană de pe glob.

În cadrul laboratorului “BrioMedTest” analiza criminologică a urmelor de material biologic se efectuiază în cazurile de adresare a organelor de cercetare sau a părții de apărare.


Profilul ADN sau pașaportul genetic oferă posibilitatea unică de identificare a unei persoane. Fiecare persoană este individuală din punct de vedere genetic (cu excepţia gemenilor monozigoti). Astfel, pașaportul dumneavoastră genetic este unic și rămîne permanent pe durata întregii vieţi nefiind supus schimbărilor indiferent de laboratorul în care se testează.

În ce cazuri se efectuează analiza profilului ADN:

Informația ce se conține în profilul ADN poate fi necesară în diferite situații ce țin de identificarea persoanelor:

  • în cadrul investigațiilor criminalistice: identificarea persoanelor pe baza urmelor biologice (crime, violuri, incest,etc), identificarea cadavrelor.
  • pentru persoanele ale căror profesii sunt asociate cu un risc crescut pentru viață: militarii, salvatorii, minerii, marinarii, piloții, polițiștii etc.
  • pentru sportivii ce practică sporturile extreme, turiștilor și a celor care pleacă la muncă în alte țări.
  • pentru comparație cu alte profile disponibile, rude apropiate potențiale (părinte / copil).

Profilul ADN - pașaportul genetic cu locusurile standarde: D8S1179, D21S11, D7S820, CSF1PO, D3S1358, TH01, D13S317, D16S539, D2S1338, D19S433, vWA, TPOX, D18S51, D5S818, FGA, D12S391, D1S1656, D10S1248, D22S1045, D2S441, SE33, FGA, Amelogenin.

Asigurați-vă că ați coordonat lista de locusuri cu noi, dacă este necesar să comparați cu un profil ADN efectuat anterior.

Profilul ADN dupa cromozomul Y în cazurile determinării legăturii de rudenie pe linie paternă.

Materialul biologic standard pentru testele ADN este raclajul bucal.

Acesta se recoltează din cavitatea bucală, de pe fața interioară a obrajilor cu ajutorul bețișoarelor din Setul nostru.

Recoltarea materialului biologic poate fi efectuată:

  • în cadrul laboratorului nostru;
  • prin chemarea specialistului la domiciliu;
  • personal, folosind setul nostru.

Toată procedura de recoltare este descrisă minuțios în Instrucțiunea privind recoltarea raclajului bucal.

Probele non-standard

Pentru efectuarea testul ADN pot fi folosite și probe non-standarde de exemplu: unghii, pete de sînge, fire de păr, mucuri de țigară, etc. Aceste probe se recomandă de a fi recoltate doar de la persoanele cărora nu este posibilă recoltarea raclajului bucal. Noi reușim să extragem ADN-ul din majoritatea probelor de acest tip, dar o garanție de 100% nu vă putem oferi.

În cazul extragerii ADN-ului din probele non-standarde, sensibilitatea analizei este la fel de înaltă ca și pentru probele standarde.

În cazul neextragerii ADN-ului va fi nevoie să colectați încă o dată materialul biologic. Aceasta va aduce la costuri suplimentare și la extinderea termenilor de efectuare a testului. Aici puteți găsi Instrucțiunea privind recoltarea probelor non-standarde.

Pașaportul genetic sau profilul ADN este un document unic care conține informații despre codul genetic al unei persoane.

În cadrul acestei analize, se examinează de 16 până la 24 secțiuni ADN (markeri genetici).  Acestea sunt înregistrate într-un document sub forma unei tabele ce conține locusurile studiate și alelele ADN obținute.

Profilul ADN obținut rămâne permanent pe durata întregii vieţi nefiind supus schimbărilor indiferent de laboratorul în care se testează.

Toate rezultatele se semnează și se eliberează cu aplicarea ștampilei umede a companiei.


Dacă nu sunteți siguri ce test este cel mai potrivit în cazul dvs., contactați-ne la numărul de telefon: 022 665 111 sau 067 605 111.