Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Reconstrucția genetică reprezintă o serie complexă de testări ADN pentru determinarea indirecta a paternității.

Testul ADN de reconstrucție genetică poate fi realizat atunci când presupusul tată nu este disponibil pentru testul de paternitate iar alte teste genetice (precum testul ADN bunici/nepoți) au fost eliminate ca posibile opțiuni de testare.

Comparând profilul genetic al unui copil cu cel al câtorva rude cunoscute ale presupusului tată, testarea ADN de reconstrucție genetică poate determina dacă copilul este înrudit din punct de vedere biologic cu membrii familiei presupusului tata.

Persoanele testate, la rândul lor, pot interpreta rezultatele testării genetice ca o indicație a înrudirii copilului testat cu presupusul tată care nu este disponibil pentru testare.

Dacă mama copilului este disponibilă pentru testare atunci vom avea nevoie de probele acesteia, probele copilului și probe a cel puțin 2 rude de gradul I al tatălui presupus.


Dacă mama copilului nu este disponibilă pentru testare vom avea nevoie de probele copilului și cel puțin 3 rude de gradul I al tatălui presupus.

Rude de gradul I se consideră: părinții biologici, frații/surorile și copiii presupusului tată.

Materialul biologic standard pentru testele ADN este raclajul bucal.

Acesta se recoltează din cavitatea bucală, de pe fața interioară a obrajilor cu ajutorul bețișoarelor din Setul nostru.

Recoltarea materialului biologic poate fi efectuată personal, folosind setul nostru.

Toată procedura de recoltare este descrisă minuțios în Instrucțiunea privind recoltarea raclajului bucal.

Probele non-standard

Pentru efectuarea testul ADN pot fi folosite și probe non-standarde de exemplu: unghii, pete de sînge, fire de păr, mucuri de țigară, etc. Aceste probe se recomandă de a fi recoltate doar de la persoanele cărora nu este posibilă recoltarea raclajului bucal. Noi reușim să extragem ADN-ul din majoritatea probelor de acest tip, dar o garanție de 100% nu vă putem oferi.

În cazul extragerii ADN-ului din probele non-standarde, sensibilitatea analizei este la fel de înaltă ca și pentru probele standarde.

În cazul neextragerii ADN-ului va fi nevoie să colectați încă o dată materialul biologic. Aceasta va aduce la costuri suplimentare și la extinderea termenilor de efectuare a testului. Aici puteți găsi Instrucțiunea privind recoltarea probelor non-standarde.

Rezultatul testul ADN de reconstrucție genetică asigură o precizie mai mare comparativ cu testele: bunici/nepoți, mătușă/unchi – nepoți sau frați/surori.

În cadrul analizei poate fi obținut unul din următoarele rezultate:

  1. Probabilitatea legăturii de rudenie este înaltă

În foarte multe locusuri analizate ale copilului sunt prezente alele care au coincis cu cele ale rudelor presupuse. Conform frecvenței alelelor în populație se face calculul statistic.

Probabilitatea legăturii de rudenie poate fi 99% și mai mult.

Procentul probabilității variază de la caz la caz în dependență de frecvența alelelor în populație.

  1. Existența legăturii de rudenie este puțin probabilă

Există necoincidențe ale alelelor în majoritatea locusurilor analizate a copilului și a rudelor presupuse. Conform frecvenței alelelor în populație se face calculul statistic.

Probabilitatea legăturii de rudenie deobicei este mai mică de 10%.

Procentul probabilității variază de la caz la caz în dependență de frecvența alelelor în populație.

Rezultatul analizei ADN conține profilele ADN (genetice) a persoanelor investigate. Aceste profile genetice sunt unice pentru fiecare persoană și rămîn permanente pe durata întregii vieţi nefiind supuse schimbărilor indiferent de laboratorul în care se testeaza.

Toate rezultatele se semnează și se eliberează cu aplicarea ștampilei umede a companiei.

  1. Prin intermediul site-lui, comandați on-line setul de colectare a probelor pentru testele ADN (sau telefonați la 022 665 111 pentru a primi mai multe informații). Setul, deasemenea, poate fi eliberat la sediul Laboratorului BrioMedTest, mun. Chișinău, str. Burebista 80, bir.
  2. Individual, la domiciliu, colectați probele biologice de la persoanele care urmează a fi investigate (utilizând instrucțiunile ce sunt în interiorul setul nostru de testare).
  3. Prezentați probele biologice colectate anterior:

Personal - în urma unei programări prealabile online sau la nr. de telefon: 022 665 111, 067 605 111 în orice zi de luni până vineri, între orele 08:00-17:00.

Adresa: mun. Chişinău, str. Burebista 80, etajul 1, bir. 30a (în incinta Centrului Medical de Diagnostic „Modus Vivendi”). Găsiți-ne aici.

Prin intermediul oficiului poștal - “BrioMedTest” SRL, Chişinău, str. Burebista 80, bir. 30a, MD-2062.

  1. Achitarea pentru testare se efectuează în proporție de 100%:
  • la casă: cu bani cash/carduri bancare;
  • prin transfer bancar: beneficiar BRIOMEDTEST S.R.L., c/f: 1006600036688, IBAN: MD43AG000000022512142182, Banca: BC «MOLDOVA-AGROINDBANK» S.A. Filiala nr. 8 Chișinău, AGRNMD2X455.
  1. Analiza se efectuează timp de 20-25 zile lucrătoare din momentul prezentării probelor biologice şi achitării integrale a serviciilor.
  2. Rezultatul analizei poate fi primit:
  • personal la sediul „BrioMedTest”;
  • expediat la adresa dvs. electronică;
  • expediat la adresa dvs. poștală.


Dacă nu sunteți siguri ce test este cel mai potrivit în cazul dvs., contactați-ne la numărul de telefon: 022 665 111 sau 067 605 111.