Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Testul  ADN “Totul despre pielea ta”

Testul  ADN “Totul despre pielea ta” este un test revoluționar de laborator care examinează markerii genetici asociați cu îmbătrânirea pielii.

Testul ADN “Totul despre pielea ta” analizează cinci indicatori: sensibilitate, fermitate, pigmentare, glicație (efectul zahărului asupra tenului) și efectul radicalilor liberi asupra pielii.

În funcție de scorul obținut la fiecare dintre ele, testul identifică științific ingredientele și tratamentele cele mai potrivite, în funcție de rezultatele obținute. De multe ori folosim creme scumpe care nu se potrivesc nevoilor pielii, când de fapt am obține rezultate mai bune prin ceva mai ieftin, dar adaptat specificului pielii noastre.

Beneficiile

  • Veți înțelege profilul genetic al pielii dumneavoastră pentru a procura creme potrivite, nu în sensul de brand, ci de substanțe active.
  • Veți obține recomandări pentru ingredientele cosmetice, suplimente alimentare și tratamente adaptate doar pentru pielea dvs.
  • Veți putea cheltui bani pe produsele cosmetice mult mai rațional cunoscînd nevoile pielii dvs.
  1. Analiza completă a markerilor genetici care influențează potențialul pielii dvs.
  2. Constatări detaliate privind preocupările de vîrf legate de pielea dvs.:
  • Elasticitatea pielii
  • Linii fine și riduri
  • Pigmentare
  • Antioxidanții pielii
  • Sensibilitatea pielii
  1. Recomandări personalizate pentru:
    Ingredientele cosmetice - cum ar fi vitamina C, acidul hialuronic și extractul de ceai verde.
    Suplimentele alimentare - nutrienți cheie precum vitamina D, Omega 3 și curcumina.
    Tratamentele profesionale - peeling-uri  chimice, materialele de umplutură și altele.

1. Sensibilitatea și inflamația

Cât de bine vă protejează genele împotriva iritației?

Sensibilitatea pielii poate crea stres inutil și traumatisme ale dermei astfel cauzînd îmbătrînirea prematură a acesteia.

V-ați întrebat vreodată de ce pielea devine atât de sensibilă iarna? Ori de ce pielea se decojește de la căldură? Dar ce ziceți despre apariția erupțiilor cutanate după aplicarea parfumurilor sau a produselor de îngrijire a pielii? Multe dintre aceste reacții de roșeață și sensibilitate sunt provocate de corpul dumneavoastră ca primă reacție de apărare - inflamația.

Predispunerea genetică joacă un rol important în reacția inflamatorie a organismului dumneavoastră. Variațiile cheie testate în această categorie pot identifica numeroase mecanisme inflamatorii care cauzează iritații ale pielii.

2. Fermitatea și elasticitatea

Sunteți predispus genetic la ridarea prematură?

Testul genetic “totul despre pielea ta“ vă poate ajuta să identificați dacă sunteți purtător al variațiilor genetice cheie asociate cu pierderea accelerată a colagenului, chiar înainte ca semnele să devină vizibile.

Colagenul este principala proteină structurală a pielii și ajută la menținerea fermă, grasă și fără riduri a pielii. Întocmai precum alte componente ale corpului, colagenul trece printr-o continuă schimbare, fiind produs și reciclat continuu pe tot parcursul vieții. Când sunteți mai tânăr, corpul dumneavoastră produce mai mult colagen decât pierde, dar după vârsta de 40 de ani, pierderea colagenului se poate accelera, ducând la scăderea sănătății și aspectului pielii.

Predispunerea noastră genetică joacă un rol important în determinarea vitezei producerii și defecțiunii colagenului. Variațiile cheie din această categorie genetică pot identifica dacă creșterea și scăderea colagenului sunt în echilibru sau dacă predomină descompunerea colagenului, ceea ce poate duce la apariția prematură a ridurilor, îmbătrânirii și încovoierii pielii.

3. Efectul soarelui și pigmentația

Cât de bine sunteți protejat intrinsec de soare?

Razele UV ale soarelui sunt una dintre cele mai importante cauze ale îmbătrânirii premature a pielii. Genele dumneavoastră joacă un rol important în determinarea modului în care pielea se poate descurca, în mod natural, sub razele soarelui.

Expunerea la lumina ultravioletă (UV) a soarelui poate cauza 90% din simptomele îmbătrânirii precoce, daunelor și cancerului de piele. De fiecare dată când pielea este expusă la lumina UV, apar leziuni ale pielii. Efectul cumulativ al deteriorării repetate a pielii sub acțiunea soarelui provoacă leziuni epidermice, inflamații persistente și stres oxidativ, afectând negativ sănătatea și aspectul pielii.

Predispunerea noastră genetică joacă un rol important în determinarea modului în care pielea se comportă sub influiența razelor solare. Testul ADN “totul despre pielea ta” poate dezvălui dacă pielea dispune de un factor natural genetic mai mare sau mai mic de protecție solară (gSPF™) și, în baza rezultatelor, vă poate oferi o strategie unică și îmbunătățită de protecție a pielii dumneavoastră care este special concepută în baza genelor.

4. Dauna radicalilor liberi

Sunteți protejat genetic împotriva vulnerabilității radicalilor liberi?

Radicalii liberi sunt responsabili de aspectul pielii: textură ternă, piele prea uscată sau prea grasă, asprime la pipăit, plus tot ceea ce nu se vede, adică îmbătrânire prematură accelerată.

Oamenii de știință au descoperit că radicalii liberi sunt factori cauzali în aproape toate bolile cunoscute, de la boli de inimă la artrită, de la cancer la cataractă. De fapt, radicalii liberi reprezintă o problemă majoră în procesul de îmbătrânire a pielii în sine.

Cercetările au demonstrat că nivelul de antioxidanți din corpul dumneavoastră este direct proporțional cu aspectul sănătos al pielii pe termen lung!

Radicalii liberi sunt molecule cu durată foarte lungă de reacție care pot deteriora aproape orice moleculă din corpul nostru, inclusiv structurile celulare importante găsite în cel mai mare organ al corpului - pielea.

Nu toți oamenii au aceiași cantitate de radicali liberi. Un număr de variații genetice legate de piele au fost găsite responsabile pentru modificarea producției de molecule antioxidante protectoare, iar rezultatul din cadrul acestui test este singurul și cel mai puternic indiciu al abilităților genetice antioxidante ale corpului dumneavoastră.

5. Glicația

Cât de bine vă protejează genele de la îmbătrânirea accelerată a pielii?

Glicația este un proces metabolic recunoscut ca fiind cauza principală a îmbătrânirii accelerate a pielii, afectând colagenul și elastina.

Cauzând pierderea capacității normale de funcționare a colagenului și elastinei, glicația este puternic implicată în procesul de îmbătrânire accelerată a pielii.

Predispunerea noastră genetică joacă un rol important în determinarea nivelurilor serice de glucoză. Variațiile cheie în această categorie genetică joacă un rol important în prevenirea glicației pielii. Acestea sunt responsabile pentru controlul nivelurilor serice de glucoză, consumul și eliberarea energiei.

Dacă această genă va avea variații, acest lucru va duce la modificarea capacității organismului de a menține nivelurile normale de glucoză și de a interfera cu metabolismul energetic, ambele conducând la procesul de glicație.

Glucoza este zahărul pe care îl folosește corpul ca sursă principală de combustibil. Dacă nu este metabolizat corespunzător, glucoza se poate lega de fibrele de colagen și elastină ale pielii, formând punți chimice anormale care provoacă leziuni tisulare. Acest proces, numit glicație, determină pielea să devină rigidă și să-și pierdă elasticitatea. Glicația afectează, de asemenea, capacitatea pielii de a se regenera, ceea ce duce la laxitatea pielii, crăparea, subțierea, înroșirea și incapacitatea de auto-reparare.

Va fi nevoie vreodată să fiu testată din nou?
Nu. Nu este nevoie să vă retestați deoarece genele dumneavoastră nu se vor schimba niciodată și ADN-ul dumneavoastră este același pe tot parcursul vieții.
Aceasta este o investiție sigură o dată în viață care elimină presupunerile când vine vorba de pielea dvs.

Exemplu unei pagini a acestui test