Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Instrucțiune
privind recoltarea raclajului bucal pentru efectuarea analizelor ADN

Pentru a recolta corect materialul biologic este necesar ca cavitatea bucală să fie curată. Astfel trebuie să vă abțineți de la fumat, mâncare, băuturi și spălare a dinților cu cel puțin o jumătate de oră înainte de procedură (la sugari, evitați alăptarea cu o oră înainte de recoltare).

  1. Completați în mod citeț toate detaliile de pe plicul din hârtie.
  2. Clătiți gura cu apă plată. Copilului îi puteți oferi să bea apă.
  3. Spălați-vă mâinile cu săpun. Extrageți cu atenție bețișorul bucal din pachețelul de hârtie ținându-l de partea din lemn / plastic. Nu atingeți de nimic capătul de vată, pentru ca bețișoarele să rămână sterile!
  4. Deschideți gura, introduceți capătul cu vată al bețișorului, roadeți partea dintre interiorul obrajilor și a gingiei de 10-20 ori, rotind încet bețișorul. Amintiți-vă că recoltați celule din interiorul obrajilor și nu doar saliva.
  5. Introduceți bețișorul în plicul din hârtie care a fost completat mai devreme. Aruncați ambalajul din care ați scos bețișorul.
  6. Repetați aceeași procedură cu următoarele trei bețișoare și introduceți-le în același plic de hârtie.
  7. Încleiați plicul de hârtie folosind banda adezivă. Nu folosiți saliva pentru a încleia plicul de hârtie!
  8. Repetați punctul 1 – 7 pentru următorul participant în analiză. Prezentați probele timp de 7 – 10 zile din data recoltării acestora.

Urmați cu atenție fiecare etapă a instrucțiunii!
În caz contrar poate apărea necesitatea recoltării repetate a materialului ce va duce atât la achitări suplimentare cât și la primirea întârziată a rezultatului.
Dacă aveți întrebări privind procedura de recoltare a materialului biologic nu ezitați să ne contactați la numerele de telefon:
067 605 111 sau 022 665 111