Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Proba biologică standard

Proba biologică standard

Proba biologică standard pentru efectuarea testelor ADN sunt celulele epiteliale bucale, recoltate din cavitatea bucală.

Kit-ul de colectare a probei biologice standard se eliberează gratuit și conține toate cele necesare pentru recoltarea desinestătătoare în condiții de casă.

Avantaje Procedura de recoltare a probei standard este simplă, rapidă și nedureroasă.
Exactitate Deoarece ADN-ul este același în fiecare celulă a corpului, exactitatea testelor efectuate din proba standard (celulele epiteliului bucal) sau din proba non-standard (sânge, fire de păr, unghii etc.) este aceeasi.
Garanție Succesul extragerii ADN-ului din proba standard, este garantat atunci când este respectată cu atenție fiecare etapă de prelevare a probelor standard (prezentată mai jos).
În cazul nerespectării instrucțiunii de prelevare a probelor standard, extragerea ADN-ului va fi imposibilă. Astfel va fi necesară recolectarea probelor, achitarea costurilor suplimentare și respectiv extinderea termenilor de efectuare a testului.

Instrucțiune de colectare a epiteliului bucal pentru testul ADN: cinci pași simpli

Important!

Pentru a menține integritatea probei ADN, abțineți-vă de la mâncare, băutură și fumat timp de 30 de minute înainte de procedură (la sugari, evitați alăptarea 30 de minute până la recoltare).

Extrageți tamponul

Extrageți cu atenție tamponul de bumbac ținîndu-l de partea din lemn / plastic.
Aveți grijă să nu atingeți vârful de bumbac!

Periați de sus și în jos în timp ce rotiți tamponul

Deschideți larg cavitatea bucală și periați cu capătul vârfului de bumbac al tamponului. Rotind, periați interiorul obrajilor pe ambele părți timp de 20-30 de secunde, având grijă să evitați pe cât posibil zonele gingivale. Mișcați tamponul de sus în jos rotindu-l pentru a maximaliza colecția celulelor epiteliale de partea interioară a obrajilor, ce conțin ADN. Important! Nu colectați salivă, ci celule din interiorul obrajilor. Repetați procedura cu fiecare tampon; alternând obrajii cu fiecare tampon; asigurați-vă că le utilizați pe toate 4!

Lăsați să se usuce timp de 60 de secunde

Mișcați tamponul înainte și înapoi în aer timp de 60 de secunde. Tamponul nu trebuie să fie complet uscat înainte de a fi introdus în plicul de hârtie pentru probă.

Plasați tamponul în plicul de hârtie

Cu grijă să nu atingeți vârful de bumbac, introduceți tamponul direct în plicul de hârtie pentru probe. Tampoanele nu trebuie plasate în ambalajul original de plastic sau depozitate în pungi de plastic, deoarece acesta poate degrada proba în timpul transportării.
Sigilați plicul de hârtie folosind banda adezivă.
Repetați toți pașii pentru următorul participant.

Prezentați probele la laborator în decurs de 14 zile din data recoltării acestora.

Dacă aveți întrebări privind procedura de recoltare a materialului biologic nu ezitați să ne contactați la numerele de telefon:
067 605 111 sau 022 665 111