Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Care este procentul bărbaților, ce nu-și cresc propriul copil?

Unul dintre cele mai solicitate teste efectuate de laboratorul nostru – este testul ADN de paternitate.
În fiecare an, mii de familii apelează la noi cu întrebarea, este sau nu tată biologic al copilului?

Odată cu solicitarea tot mai mare a analizei genetice de paternitate, este posibilă și analiza datelor statistice.
În laboratorul nostru, procentul de confirmare/infirmare a paternității variază ușor de la an la an, dar media este aceeași.

Dintre toți clienții care au solicitat testul de paternitate pentru perioada 2020 – 2022:
▪️27% au obținut rezultatul – paternitate infirmată , care constituie „0%”
▪️73% au obținut rezultatul – paternitate confirmată, care constituie „99%”
În diferite surse, puteți găsi o astfel de informație „de la 10% la 30% dintre bărbați cresc copii străini, fără să cunoască acest fapt.”

Însă cel mai probabil s-au analizat rezultatele testelor efectuate în laboratoarele private (cum ar fi laboratorul nostru), unde bărbații se adresează doar în cazurile în care paternitatea este pusă la îndoială, când tatăl se îndoiește de paternitate și de menționat că statistica nu ia în calcul întreaga populatie!

De asemenea, aceste date pot proveni din faptul că „conform statisticilor, între 5 și 27% dintre femei cu vîrsta sub 30 de ani, își înșală partenerul de viață”.
Te îndoiești că e copilul tău? În laboratorul nostru poți primi un răspuns cert prin efectuarea testului ADN de paternitate anonim sau juridic.

Vă vom ajuta să găsiți soluția potrivită în dependență de situația dvs specifică. Beneficiază de o consultație gratuită.

SUNĂ ACUM

Testul ADN a originii genetice

Pentru persoanele interesate în istoria familiei, testarea ADN a originii genetice este o modalitate de a merge dincolo de ceea ce se poate afla de la rude sau din documentele istorice.

Testarea originii genetice este un test ADN revoluționar ce combină cele mai recente cercetări genetice cu o tehnică nouă de urmărire ancestrală pentru a identifica mai exact unde a început ADN-ul dumneavoastră.
Acest test avansat poate indica orașul sau chiar satul de unde strămoșii dumneavoastră ar fi putut veni construind traseul migrației acestora în ultimii 1000 de ani.

Beneficiile testului:
• Identifică când și unde s-a format ADN-ul dumneavoastră
• Singurul test ADN capabil să indice orașul și chiar satul de de unde strămoșii dumneavoastră ar fi putut veni.
• Trasează calea de migrare a ambelor linii materne și paterne înapoi spre originea acestora conectându-vă cu toți strămoșii dumneavoastră.
• Oferă povestiri detaliate care ajută la explicarea evenimentelor ce au contribuit la amestecul ADN-ului cum ar fi războaiele și migrațiile.


ADN-ul dumneavoastră conține codificată informația genetică a tuturor strămoșilor dumneavoastră. Testarea originii genetice este cel mai sofisticat test ADN ancestral din punct de vedere al preciziei, analizând peste 800.000 de markeri, 36 de grupuri genetice și 862 populații de referință. Acest test are capacitatea de a urmări amprenta genetică a unei persoane în ultimii 1.000 de ani și mai mult. Rezultatele oferă informații geografice foarte exacte cu longitudine și latitudine uneori până la o rază de 33 km.

Colectați acasă fără durere proba ADN-ului cu ajutorul tampoanelor ușor de utilizat, incluse în setul nostru, le trimiteți la laborator și, în câteva săptămâni, veți primi rezultatele.

Veți primi un raport detaliat despre istoria ADN-ului dumneavoastră.
Se începe cu istoria originii umane din Africa – originea întregii omeniri – începând cu 200.000 de ani în urmă.
Aceasta este urmată de istoria formării originii ancestrale cu aproximativ 50.000 de ani în urmă, cu rezultate care arată cel mai asemănător cu ADN-ul dvs.
Apoi, veți primi o hartă cu două călătorii de migrare, câte una pentru fiecare parte a familiei (maternală și paternală), inclusiv istorii ulterioare de migrație. Traseele de migrație includ punctele ancestrale ale ADN-ului dvs. – ultimul din care include perioada de formare. În cele din urmă, veți primi o pagină de rezumat cu link-uri către cercetările externe pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre originea dvs. genetică.

Acest test ADN se bazează pe o nouă modalitate de a vizualiza populațiile umane considerând că toți indivizii sunt amestecați din diferite grupuri de gene. Acest model este fundamental diferit de testarea ancestrală existentă care sugerează că oamenii sau ramificat dintr-un număr mic de populații care s-au schimbat în timp. Iar testul originii genetice se bazează pe unicitatea genetică creată prin amestecarea a 36 de grupuri de gene globale în proporții diferite. Ca atare, ea surprinde evenimente vechi, cum ar fi migrația poporului Indo-Iranian în Europa în jurul anilor 2500 î.e.n. Grupurile genetice descriu originile geografice ale moleculei dvs. de ADN, așa cum aceasta s-a transmis din generație în generație.

Testul utilizează ADN-ul autosomal moștenit de la cromozomii 1-22, care sunt mai sensibili la amprenta genetică a celor mai recenți strămoși comuni, comparativ cu cromozomii Y și mitocondriali. Pentru a urmări originea ADN-ului, testul originii genetice împarte amprenta unicală a fondului genetic în două componente primare, care corespund deseori liniei paterne și materne.
După ce s-au stabilit cele două componente principale, testul originii genetice calculează căile de migrare pe care ADN-ul strămoșilor dvs. l-a parcurs, folosind cercuri mari pentru a reprezenta incertitudinea și cercuri mai mici pentru o mai mare încredere în regiunea geografică. Cercurile reprezintă locurile unde ADN-ul strămoșilor dvs. a rămas și s-a amestecat cu locuitorii din aceste zone.

Cât de precis este testul?
Precizia depinde de istoricul familiei. Dacă părinții dvs. sunt din același loc sau din două locații diferite iar ADN-ul acestora nu este „amestecat”, testul vă poate urmări amprenta dvs. ADN înapoi în țara de origine cu o probabilitate de 90%.
Într-un studiu al oamenilor din întreaga lume, algoritmul testului originii genetice a identificat origini continentale cu o precizie de 98%, a repartizat 83% dintre indivizi în țara lor de origine iar 66% dintre ei în locațiile lor regionale.
Dacă strămoșii dvs. au fost din Europa de Vest și părinții dvs. au venit din aceeași regiune, fără a se deplasa departe de locul de proveniență, testul va identifica aprenta dvs. ADN la o distanță de 80 km de la originea adevărată iar adesea și mai aproape.
Rezultatele vor arăta originea ca un punct pe hartă. Orice eroare apare ca un cerc în jurul punctului – cu cât cercul este mai mic, cu atât este mai precis rezultatul. Precizia depinde și de mărimea populației de referință dintr-o anumită zonă; cu cât grupul de referință este mai mare, cu atât vor fi mai precise rezultatele.

Cum pot să știu care dintre traseele de migrație corespunde liniei paterne și care corespunde liniei materne?
Deoarece acest test este autosomal, liniile paterne și materne nu pot fi distinse după nume. Dar puteți fi siguri că una este linia dvs. maternă iar cealaltă este linia dvs. paternă. Cei mai mulți dintre clienții noștri sunt capabili să deducă aceasta bazându-se pe cunoaștințele proprii a istoriei familiei.


Testul ADN ”Totul despre articulațiile tale”

Colagenul joacă un rol crucial în funcționarea articulaților pe măsură ce îmbătrâniți.
Vreți să știți dacă aveți o predispoziție genetică care va influența producerea de colagen in organismul dumneavoastră? Aflați acum prin intermediu testului ADN “Totul despre articulațiile tale”.Testul ADN “Totul despre articulațiile tale” examinează până la 9 markeri genetici care pot influența calitatea colagenului.

De ce este importantă testarea colagenul?

Articulațiile au nevoie de colagen pentru a ajuta la menținerea tendoanelor și ligamentelor care susțin corpul. În urma testării, veți putea înțelege mai bine sănătatea generală a articulațiilor proprii și rolul pe care îl au genele dumneavoastră. Aceste informații vă pot ajuta să restabiliți puterea și echilibrul, în timp ce îmbunătățiți sănătatea articulațiilor, flexibilitatea și confortul.

Veți primi un raport detaliat cu rezultatele ADN-ului dumneavoastră care vă oferă explicații personalizate și informații practice privind:

 1. Evaluarea sănătății generale a articulațiilor
  Evaluarea genelor care afectează mișcarea și elasticitatea articulațiilor.
  Îmbunătățirea cunoștințele pentru a vă ajuta să mențineți sănătatea optimă a articulațiilor.
 2. Ajustarea dietei și a exercițiilor fizice
  Recomandări pentru a vă susține sănătatea generală a articulațiilor.
  Reducerea riscul de stres al articulațiilor.
 3. Îmbunătățirea stilului de viață
  Îmbunătățirea flexibilității și a stării de confort în articulații.
  Restabilirea forței și a echilibrului.

Când primiți rezultatele testului, vă recomandăm să le consultați cu medicul dumneavoastră pentru a înțelege ce fel de schimbări de stil de viață sunt necesare pentru a optimiza sănătatea articulațiilor.

Testul “Totul despre articulațiile tale” este o analiză de diagnostic, ceea ce înseamnă că nu va diagnostica o boală specifică sau cauza disconfortului articulațiilor. Acest test vă poate completa cunoștințele despre corpul dumneavoastră și ajuta să vă mențineți sănătatea optimă a articulațiilor.

Va fi nevoie vreodată să fiu testat din nou?
Nu. Nu este nevoie să vă retestați deoarece genele dumneavoastră nu se vor schimba niciodată și ADN-ul dumneavoastră este același pe tot parcursul vieții.
Aceasta este o investiție sigură o dată în viață care elimină presupunerile când vine vorba de articulațiile dvs.

Ce se întâmplă dacă raportul meu indică toate rezultatele verzi, dar eu încă mai sufăr de disconfort la nivelul articulațiilor?
Dacă raportul prezintă numai rezultatele de culoare „verde”, atunci înseamnă că nu aveți o variantă genetică în genele testate și că colagenul dumneavoastră va fi considerat „normal”. Disconfortul articulațiilor poate fi produs de orice număr de factori și nu se datorează neapărat ADN-ului dumneavoastră. De exemplu, o persoană care cântărește dramatic mai mult decât este în stare să sprijine structura lui osoasă, va fi predispusă durerilor articulare.

De ce să luați suplimente?
O modalitate tot mai populară de a menține articulațiile sănătoase este prin utilizarea suplimentelor nutriționale care susțin oasele și țesuturile conjunctive.
Suplimentele pot fi de ajutor pentru asigurarea corpul tau cu o cantitate suficientă de elemente nutritive. Unele sarcini ale acestora este înlocuirea celulelor osoase vechi cu cele noi, regenerarea mușchilor și reconstruirea colagenului.
În mod ideal, nutrienții vitali necesari pentru sănătatea articulațiilor sunt consumați prin unele alimente pe care le utilizăm. Cu toate acestea, consumul acestora variază foarte mult în funcție de dieta dumneavoastră. Astfel suplimentele fiind o modalitate mai echilibrată și convenabilă de a umple rezervele de nutrienți ai organismului și de a susține integritatea oaselor, mușchilor, ligamentelor și tendoanelor.

Preia controlul asupra sănătății acum!