Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Testul ADN juridic de paternitate – este un test genetic cu raport legal ce are putere juridică în toate instanțele de judecată a Republicii Moldova, autoritățile tutelare, ambasade, etc.
Pentru acest test este necesar să prezentați buletinul de identitate/pașaportul și certificatul/certificatele de naștere ale copiilor. Prelevarea materialului se efectuează cu acordul persoanelor examinate și cu întocmirea protocolului de colectare.

Testul ADN de paternitate – este singura metodă de certitudine care determină dacă un presupus tată este tatăl biologic al unui copil. În cadrul analizei ADN se compară profilele tatălui și ale copilului pentru a determina, dacă copilul a moștenit informația genetică de la presupusul tată.
Există doar 2 rezultate posibile: paternitatea este exclusă - probabilitatea paternității 0% sau paternitatea este confirmată - probabilitatea paternității este >99,9%.

 

Test ADN juridic, 6 motive pentru a-l face

Dacă presupusul tată refuză să achite pensia alimentară

Dacă tatăl pune la îndoială paternitatea copiilor săi

Dacă trebuie să rezolvați problema moștenirii

Dacă sunteți victima unei infracțiuni sexuale (viol)

Dacă doriți să stabiliți existența unei relații biologice de rudenie (pentru cetățenie/imigrare)

Dacă este necesară stabilirea maternității/paternității pentru perfectarea actelor copilului (la naștere nu au fost perfectate actele)

 

Testul ADN juridic de determinare a paternității se efectuează în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova și cu respectarea tuturor standardelor procedurale. Rezultatul analizei genetice, prezintă o concluzie completă. Acesta este un document care conține toată informația necesară pentru instanță, certificat prin sigiliul laboratorului și semnătura geneticianului, care este avertizat de răspunderea penală.

Dacă aveți nevoie de testul ADN juridic de paternitate cu acreditare AABB pentru instanțe sau în scopul obținerii cetățeniei/imigrării in SUA, Europa și alte țări, rezultatul este eliberat clientului în limba engleză pentru o taxă suplimentară.
Rezultatul testului ADN juridic de paternitate acreditat AABB este acceptat în instanțele și ambasadele din întreaga lume.

 

Participanți Obligatoriu: tatăl presupus și copilul; recomandabil - mama copilului.
În cazul în care copilul este minor, unul dintre părinții/reprezentanții legali este obligat să dea acordul la testare.
Alții: un alt copil, un alt tată.
Testarea unei persoane adiționale se achită suplimentar 3400 lei.
Preț 10 500 lei
Termeni Termen stadard: 7-9 zile lucrătoare.
Urgență 4 zile - se achită suplimentar 2900 lei.
Probe Standard: celule a mucoasei bucale/raclaj bucal, colectate cu tamponul de.
Non-standard: unghii, pete de sânge, fire de păr, mucuri de țigară, etc. în cadrul proceselor penale.
Prelevarea materialului biologic se efectuează cu acordul persoanelor examinate și cu întocmirea protocolului de colectare.
Avantaje 1. Testul ADN juridic de paternitate are putere juridică și poate fi prezentat în toate instanțele de judecată, autoritățile tutelare, ambasade, etc.
2. Procedura de colectare a probei standard este simplă, rapidă și nedureroasă.
3. Nu este nevoie de o pregătire specială pentru analiză.
Documente Obligator! Persoanele investigate prezintă buletinul de identitate/pașaportul și certificatul/certificatele de naștere ale copiilor, în original.
În funcție de caz, pot fi solicitate documente suplimentare care confirmă dreptul de a reprezenta interesele copilului minor; hotărârea instanței de judecată.

 

Rezultatul testului ADN de paternitate

În cadrul rezultatului testului ADN de determinare a paternității sunt posibile doar 2 rezultate:

1. Probabilitatea paternității este 99,9%.
Probabilitatea paternității de peste 99,99% înseamnă că paternitatea este CONFIRMATĂ.

2. Probabilitatea paternității este 0%.
Probabilitatea paternității de 0% înseamnă că paternitatea este INFIRMATĂ.
Copilul nu a moștenit informația genetică de la tatăl presupus. Astfel, presupusul tată este 100% exclus de a fi tată biologic.

Rezultatul testului ADN de paternitate juridic conține profilele ADN (genetice) a persoanelor investigate. Aceste profile genetice sunt unice pentru fiecare persoană și rămân permanente pe durata întregii vieţi nefiind supuse schimbărilor indiferent de laboratorul în care se efectuează testarea.

Rezultatele sunt eliberate tuturor persoanelor examinațe care au atins vârsta majoratului, la momentul colectării. În cazul analizei efectuate în baza hotărârii judecătorești, un exemplar se expediază prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, către instanța care examinează cauza.

Întrebări frecventeSuntem unicul laborator de biologie moleculară acreditat în Moldova care efectuează analize ADN de determinare a paternității și a altor legături de rudenie pe parcursul a 16 ani, analizând peste 14.000 de cazuri. Pe parcursul a activității noastre nici un caz nu a fost contestat în instanță, deoarece toate analizele sunt efectuate în conformitate cu standardele internaționale. Astfel, efectuând testul în orice alt laborator genetic, veți obține exact același rezultat ca și al nostru.


Laboratorul BrioMedTest stabilește paternitatea cu o acuratețe de >99,99%. În cazul excluderii paternității, acuratețea este de 100%.


ADN-ul rămâne neschimbat de-a lungul vieții, astfel determinarea paternitatății poate fi efectuată la orice vârstă – chiar înainte de naștere prin intermediul Testului ADN prenatal de paternitate non-invaziv.
La nou-născuți, colectăm celulele mucoasei bucale/ raclaj bucal, colectate cu tamponul de bumbac. Este o procedură nedureroasă și sigură.


Da, este posibil, efectuând Testului ADN prenatal de paternitate non-invaziv.
Acest test se realizează printr-o metodă neinvazivă, absolut sigură pentru viitoarea mamă și pentru fătul aflat în dezvoltare începând cu săptămâna a 8-a de sarcină.


În testare pot fi incluși participanți suplimentari: încă un tată, copil pentru o taxă suplimentară. Prețul unui astfel de test va fi mai avantajos decât efectuarea a două teste separate.


Dacă nu aveți posibilitate să veniți la laboratorul nostru sau să apelați la specialistul nostru, puteți organiza colectarea materialului cu ajutorul unui terț laborator:
1. Colectarea materialului se realizează de către un lucrător medical sau un jurist.
2. Participanții semnează copiile pașaportului/certificatului de naștere și fotografia efectuată în ziua colectării, pe spate.
3. Plicurile cu materialul biologic de la fiecare participant sunt semnate de către participant și de persoana juridică responsabilă, care își pune și sigiliul.
4. Se întocmește un proces verbal de prelevare a materialului, cu semnătura participanților și a persoanei responsabile.
Vă rugăm să ne contactați pentru a primi o consultație în funcție de situația dumneavoastră specifică.


Da! E posibil. Materialul biologic al presupusului tată și al copilului sunt suficiente pentru testul ADN de paternitate. Investigarea mamei biologice se recomandă pentru o creștere a procentului de probabilitate, dar nu este obligatoriu.
Prezența mamei este obligatorie dacă aceasta este reprezentantul legal unic al copilului minor.


Rezultatul testului ADN de paternitate se eliberează tuturor participanților testați. În cazul testării efectuate în baza hotărârii judecătorești, un exemplar original se expediază către instanța care examinează cauza, prin scrisoare recomandată.


Rezultatele dumneavoastră sunt strict confidențiale.
Anonimatul studiului este asigurat la toate etapele analizei ADN.
Nimeni, în afară de participanți, nu va cunoaște despre testarea ADN decât dacă alegeți să o faceți sau dacă nu sunteți parte la un proces de judecată.


Probele se distrug, imediat după eliberarea rezultatului.

Vă vom ajuta să găsiți soluția potrivită în dependență de situația dvs specifică. Beneficiază de o consultație gratuită la numărul de telefon: +373 22 665 111 sau +373 67 605 111