Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Testul ADN de maternitate este un test genetic prin care se stabilește dacă presupusa mamă este sau nu mama biologică al unui anumit copil.

Analiza ADN a maternității poate fi necesară în urmatoarele situații:

 • Când o familie se teme că s-a produs o încurcare accidentală a copilului în maternitate.
 • Când un copil adoptat și o mamă biologică sunt reuniți după ani de separare și doresc sa-și confirme legătura lor biologică.
 • Când o mamă care a conceput un copil prin fertilizare in vitro dorește să-și confirme faptul că i s-a implantat embrionul corect.

 Testul ADN de maternitate poate fi efectuat în mod:

Privat - folosit pentru rezolvarea problemelor familiale, dar nu poate fi utilizat in Instanțele de Judecată.

Legalizat - folosit în scopuri juridice fiind valide în Instanțele de Judecată.


Obligatoriu: presupusa mama şi copilul.

Opțional: tatăl, un alt copil, o altă mama.

Determinarea maternității cu o probabilitate de peste 99,99+% este posibilă și fără tatăl copilului. Analiza probei biologice de la tată este recomandată pentru a creşte probabilitatea confirmării maternităţii, însă nu este obligatorie.

În cadrul unui test este posibilă analizarea mai multor persoane (copii / presupuse mame). Fiecare individ testat în plus costă suplimentar la prețul testului de bază.

Materialul biologic standard pentru testele ADN este raclajul bucal.

Acesta se recoltează din cavitatea bucală, de pe fața interioară a obrajilor cu ajutorul bețișoarelor din Setul nostru.

Recoltarea materialului biologic poate fi efectuată:

 • în cadrul laboratorului nostru;
 • prin chemarea specialistului la domiciliu;
 • personal, folosind setul nostru.

Toată procedura de recoltare este descrisă minuțios în Instrucțiunea privind recoltarea raclajului bucal.

Probele non-standard

Pentru efectuarea testul ADN pot fi folosite și probe non-standarde de exemplu: unghii, pete de sânge, fire de păr, mucuri de țigară, etc. Aceste probe se recomandă de a fi recoltate doar de la persoanele cărora nu este posibilă recoltarea raclajului bucal. Noi reușim să extragem ADN-ul din majoritatea probelor de acest tip, dar o garanție de 100% nu vă putem oferi.

În cazul extragerii ADN-ului din probele non-standarde, sensibilitatea analizei este la fel de înaltă ca și pentru probele standarde.

În cazul neextragerii ADN-ului va fi nevoie să colectați încă o dată materialul biologic. Aceasta va aduce la costuri suplimentare și la extinderea termenilor de efectuare a testului. Aici puteți găsi Instrucțiunea privind recoltarea probelor non-standarde.

 1. Maternitatea confirmată – "Nu este exclusă de a fi mamă biologică".
  Probabilitatea maternității > 99,99%.

Confirmarea maternității cu probabilitatea de peste 99,99% înseamnă că maternitatea este dovedită. În fiecare locus analizat alelele au coincis. O alelă copilul o moștenește de la mama biologică, a doua – de la tatăl biologic.

 1. Maternitatea infirmată – "Este exclusă de a fi mamă biologică".
  Probabilitatea maternității este 0%.

Probabilitatea maternității 0% înseamnă că maternitatea este exclusă.

Alelele au coincis doar în unele locusuri. Deci copilul nu a moștenit informația genetică de la această presupusă mamă.

Alte rezultate laboratorul nostru nu eliberează. Sau “da” sau “nu”.

Rezultatul analizei ADN conține profilele ADN (genetice) a persoanelor investigate. Aceste profile genetice sunt unice pentru fiecare persoană și rămîn permanente pe durata întregii vieţi nefiind supuse schimbărilor indiferent de laboratorul în care se testeaza.

Toate rezultatele se semnează și se eliberează cu aplicarea ștampilei umede a companiei.

 1. Prin intermediul site-lui, comandați on-line setul de colectare a probelor pentru testele ADN (sau sunați la 022 665 111 pentru a primi mai multe informații). Setul, deasemenea, poate fi eliberat la sediul Laboratorului BrioMedTest, mun. Chișinău, str. Burebista 80, bir.
 2. Individual, la domiciliu, colectați probele biologice de la persoanele care urmează a fi investigate (utilizând instrucțiunile ce sunt în setul nostru de testare).
 3. Prezentați probele biologice colectate anterior:

Personal - în urma unei programări prealabile online sau la nr. de telefon: 022 665 111, 067 605 111. În orice zi de luni până vineri, între orele 08:00-17:00. Găsiți-ne aici.

Prin intermediul oficiului poștal - “BrioMedTest” SRL, Chişinău, str. Burebista 80, bir. 30a, MD-2062.

 1. Achitarea pentru testare se efectuează în proporție de 100%:
 • la casă cu bani cash/carduri bancare;
 • prin transfer bancar : beneficiar BRIOMEDTEST S.R.L., c/f: 1006600036688, IBAN: MD43AG000000022512142182, Banca: BC «MOLDOVA-AGROINDBANK» S.A. Filiala nr. 8 Chișinău, AGRNMD2X455.
 1. Analiza se efectuează timp de 14-20 zile lucrătoare din momentul prezentării probelor biologice şi achitării integrale a serviciilor. Sau în regim de urgență timp de 6-10 zile.
 2. Rezultatul analizei poate fi primit:
 • personal la sediul „BrioMedTest”;
 • expediat la adresa dvs. electronică;
 • expediat la adresa dvs. poștală.

 1. E necesar sa vă programați pentru analiză online sau la nr. de telefon: 022 665 111, 067 605 111.

Data și ora prezentării părților pentru testare, poate fi dispusă printr-o Încheiere Judecătorească.

 1. Persoanelor care urmează a fi investigate sunt obligate să se prezinte concomitent la sediul Laboratorului BrioMedTest.

După caz se vor prezenta:

 1. Mama presupusă, copilul major;
 2. Mama juridică presupusă și copilul (dacă copilul este minor, unul din părinții juridici este obligat să ofere consimțămîntul în numele acestuia pentru a putea efectua testarea);
 3. Mama presupusă, reprezentantul legal al copilului minor (tutorele) și copilul.
 4. În dependență de situație, persoanele care urmează a fie investigate, trebuie să prezinte următoarele acte în original:
  1. Buletinul de identitate a mamei presupuse;
   Buletin de identitate al copilului major;
 1. Buletinul de identitate a mamei presupuse;

Certificatul de naștere a copilului minor.

 1. Buletinul de identitate a mamei presupuse;

Certificatul de naștere a copilului minor;

Buletinul de identitate a rezprezentantului legal al copilului;
Document ce certifică faptul că persoana este în drept să reprezinte interesele copilului minor (procură, mandat, dispoziție de instituire în calitate de tutore etc.).

De asemenea, mai pot fi solicitate următoarele acte în original:

 • Încheierea Instanței de Judecată privind dispunerea efectuării Analizei ADN de determinare a maternității de către specialiștii Laboratorului BrioMedTest și eliberarea concluziei medicale pe cazul dat;
 • Documente ce certifică faptul că persoana este în drept să reprezinte interesele unei alte persoane (procură);
 • Documente ce certifică faptul că persoana a schimbat numele, de exemplu în cazul necorespunderii datelor din buletinele părintelui cu datele din certificatul de naștere a copilului (aviz de schimbare a numelui sau prenumelui, certificat de divorț, certificat de căsătorie etc.)
 1. Persoanele, care urmează a fi investigate, vor semna în mod obligatoriu contractul de prestări a serviciilor și consimțămîntul pentru colectarea probelor biologice. Dacă copilul are vîrsta mai mică de 18 ani, unul din părinții juridici este obligat să ofere consimțământul în numele acestuia pentru a putea efectua testarea.
 2. Achitarea pentru analiză se va efectua în proporție de 100% la casă cu bani cash sau prin intermediul cardului bancar.
 3. Timp de 7-14 zile lucrătoare din momentul colectării probelor biologice şi achitării serviciilor, veţi putea primi rezultatul analizei. Regimul de urgență este de 4 zile lucrătoare.

În cazul analizelor efectuate în baza încheierii judecătorești, un exemplar original a concluziei va fi remis cu aviz recomandat către instanța de judecată care examinează cazul.


Dacă nu sunteți siguri ce test este cel mai potrivit în cazul dvs., contactați-ne la numărul de telefon: 022 665 111 sau 067 605 111