Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Testul ADN matusa unchi-nepoti

Dorești să să confirmi o relație de rudenie, biologică între un copil și o mătușă sau un unchi?

Atunci când presupusul tată nu este disponibil pentru testarea paternității, unul sau mai mulți dintre frații/surorile acestuia pot recurge la testul ADN mătușă/ unchi - nepoți.

Testul ADN mătușă/ unchi - nepoți este un test genetic prin care se stabilește dacă presupușele rude sunt înrudite biologic cu copilul investigat.
În cadrul analizei ADN se compară profilele unchiului/mătușii presupuse și ale copilului pentru a determina, dacă copilul a moștenit informația genetică de la rudele presupuse.

 

Test ADN mătușă/unchi – nepoți, 6 motive pentru a-l face

Dacă unchiul/mătușa pun la îndoială înrudirea biologică cu nepoții săi

Dacă este nevoie de efectuat testul ADN de paternitate, dar tatăl copilului nu este disponibil sau este decedat

Dacă trebuie să rezolvați problema moștenirii, dar părinții nu sunt disponibili

Dacă doriți să determinați relația bilogică a unui copil adoptat cu rudele presupuse

Dacă doriți să determinați existențа unei relații biologice de rudenie (pentru cetățenie/imigrare)

Dacă este necesară stabilirea rudeniei biologice pentru perfectarea actelor copilului

În funcție de necesitățile dvs testul ADN mătușă/unchi-nepoți efectuat de compania BrioMedTest se clasifică în:
Test ADN Juridic mătușă/unchi-nepoți cu caracter legal și
Test ADN Privat mătușă/unchi-nepoți cu caracter informativ.

Test ADN Juridic

Test ADN Privat

Obligatoriu: unchiul și/sau mătușa prezumtiv(ă) + copilul; recomandabil - mama copilului.
Alții: un alt copil - se achită suplimentar.
Obligatoriu: unchiul și/sau mătușa prezumtiv(ă) + copilul; recomandabil - mama copilului.
Alții: un alt copil - se achită suplimentar.
Participanți
>99% >99%
Exactitate
Prelevarea probelor nu necesită o pregătire specială, se efectuează de către “BrioMedTest”. Prelevarea probelor poate fi efectuată acasă de sine stătător folosind kitul nostru, care îl primiți gratis.
Colectare
Standard - celulele mucoasei bucale, colectate cu tamponul de bumbac. Standard - celulele mucoasei bucale, colectate cu tamponul de bumbac sau.
Non-standard - unghii, gumă de mestecat, etc.
Probe
Persoanele investigate prezintă actele de identitate (în original). Persoanele investigate nu prezintă actele de identitate.
Documente
Rezultatul analizei are valoare juridică în toate instanțele de judecată, autoritățile tutelare, ambasade, etc. Rezultatul analizei nu are valoare juridică, dar poate servi drept bază pentru depunerea unei cereri în Instanță.
Rezultat
Termen stadard: 15-20 zile lucrătoare.
Urgență 8/10 zile - se achită suplimentar.
Termen stadard: 15-20 zile lucrătoare.
Urgență 8/10 zile - se achită suplimentar.
Termeni
11 800 lei 7 100 lei
Preț

Vă vom ajuta să găsiți soluția potrivită în dependență de situația dvs specifică. Beneficiază de o consultație gratuită.

SUNĂ ACUM

Întrebări frecventeSuntem unicul laborator de biologie moleculară acreditat în Moldova care efectuează analize ADN de determinare a maternității, paternității și a altor legături de rudenii încă din anul 2006, analizând peste 14.000 de cazuri. Pe parcursul a activității noastre de peste 16 ani, nici un caz nu a fost contestat în instanță, deoarece toate analizele sunt efectuate în conformitate cu standardele internaționale. Astfel, efectuând testul în orice alt laborator genetic, veți obține exact același rezultat ca și al nostru.

 

Dacă în cadrul analizei sunt 3 participanți (unchiul/mătușa + copilul + mama biologică a copilului) sunt posibile doar 2 rezultate:
1. Probabilitatea rudeniei biologice este ≥ 99%.
Probabilitatea rudeniei biologice ≥ 90% înseamnă că rudenia este CONFIRMATĂ.
!!!Un astfel de rezultat cert este garantat numai în cadrul participării unchiului/mătușei + mama biologică a copilului.
2. Probabilitatea rudeniei biologice este 0%.
Probabilitatea rudeniei biologice de 0% înseamnă că rudeniea este INFIRMATĂ.
!!!Un astfel de rezultat cert este garantat numai în cadrul participării unchiului/mătușei + mama biologică a copilului.

Dacă în cadrul analizei sunt 2 participanți (mătușa/unchiul + copilul) sunt posibile următoarele 3 rezultate:
1. Probabilitatea rudeniei biologice este înaltă, ≥90%.
Multe alele din profilul ADN al copilului coincid cu cele ale unchiului/mătușei presupuse.

2. Probabilitatea rudeniei biologice este joasă, adică <10%.
Există puține alele care coincid la copil și la unchi/mătușă presupusă.

3. Probabilitatea rudeniei biologice nu oferă un rezultat cert, adică de la 10% la 90%.
Acest rezultat nu oferă suficiente dovezi care să susțină sau să respingă relația de rudenie testată. Se recomandă testarea unor rude suplimentare, de exemplu mama biologică a copilului.
!!! Pentru o mai mare acuratețe, recomandăm participarea mamei. Cu toate acestea, chiar și cu doi participanți, probabilitatea este de obicei destul de mare - ≥ 90% sau mai puțin de 10%.
Rezultatul testului ADN conține profilele ADN (genetice) a persoanelor investigate. Aceste profile genetice sunt unice pentru fiecare persoană și rămân permanente pe durata întregii vieţi nefiind supuse schimbărilor indiferent de laboratorul în care se efectuează testarea.

 

Desigur! Acest test are același principiu de funcționare, atunci când presupusa mamă nu este disponibilă pentru testarea maternității, unul sau mai mulți frați/surori ai săi pot recurge la testul ADN mătușă/unchi - nepoți.

Oferim posibilitatea de a efectua testul ADN din probe non-standard, cum ar fi fire păr, unghii, pete de sânge, eliminări nazale, mucuri de țigară și alte materiale. Instrucțiune pentru colectarea materialelor non-standard.

Celulele mucoasei bucale / saliva se colectează cu tamponul de bumbac. Acestea pot fi colectate de sine stătător, acasă. Instrucțiune pentru colectarea probelor standard.

Materialul biologic colectat poate fi păstrat pentru o perioadă îndelungată de timp - dar totuși, vă recomandăm să prezentați probele în 5-14 zile, deoarece probabilitatea de extracție cu succes a ADN-ului scade în timp.

Testul ADN juridic mătușă/unchi- nepoți se efectuează în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova și cu respectarea tuturor standardelor procedurale. Rezultatul analizei genetice are putere juridică în toate instanțele de judecată a Republicii Moldova, autoritățile tutelare, ambasade, etc.

Obligator! Persoanele investigate prezintă buletinul de identitate/pașaportul și certificatul/certificatele de naștere ale copiilor, în original.
În funcție de caz, pot fi solicitate documente suplimentare care confirmă dreptul de a reprezenta interesele copilului minor; hotărârea instanței de judecată.

Dacă aveți nevoie de testul ADN în scopul obținerii cetățeniei/imigrării in SUA, Europa, etc este nevoie de acreditare AABB. La BrioMedTest puteți beneficia de astfel de test pentru o taxă suplimentară iar rezultatul va fi eliberat în limba engleză.

ADN-ul rămâne neschimbat de-a lungul vieții, astfel determinarea rudeniei biologice poate fi efectuată la orice vârstă.
La nou-născuți, recomandăm colectarea celulelor mucoasei bucale / saliva cu tamponul de vată. Este o procedură nedureroasă și sigură.

În test pot fi incluși participanți suplimentari: încă un copil pentru o taxă suplimentară. Prețul unui astfel de test va fi mai avantajos decât efectuarea a două teste separate.

Metoda de eliberare a rezultatelor poate fi aleasă la înregistrarea testului.

Rezultatele dumneavoastră sunt strict confidențiale în toate etapele analizei ADN.
Nimeni, cu excepția dumneavoastră, nu va afla despre efectuarea analizei ADN.

Probele se distrug, imediat după eliberarea rezultatului.