Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Test ADN al cromozomului Y (Y-STR)

Dorești să cunoști dacă împărtășiți același tată biologic sau aceeași linie de rudenie paternă - masculină?

Testul ADN al cromozomului Y poate fi efectuat între:

doi frați    unchi și nepot    bunel și nepot

Testul ADN al cromozomului Y (Y-STR) este o analiză genetică prin care se compară ADN-ul masculin pe linie paternă.
Prin intermediul testului se stabilește dacă există legătură de rudenie pe linie paternă (partea de familie a tatălui) între două sau mai multe persoane de gen masculin testate.

 

Testul ADN al cromozomului Y (Y-STR), 6 motive pentru a-l face

Dacă unchiul/bunelul/fratele pe linie paternă pune la îndoială înrudirea biologică cu un copil de gen masculin

Dacă este nevoie de efectuat testul ADN de paternitate, dar tatăl nu este disponibil sau este decedat

Dacă trebuie să rezolvați problema moștenirii, dar părinții nu sunt disponibili

Dacă doriți să determinați relația bilogică a unui copil adoptat cu rudele presupuse de gen masculin pe linie paternă

Dacă doriți să determinați existențа unei relații biologice de rudenie pe linie paternă/masculină (pentru cetățenie/imigrare)

Dacă este necesară stabilirea rudeniei biologice pe linie masculină/paternă pentru perfectarea actelor copilului

În funcție de necesitățile dvs testul ADN al cromozomului Y (Y-STR) efectuat de compania BrioMedTest se clasifică în: Test ADN Juridic al cromozomului Y (Y-STR) și Test ADN Privat al cromozomului Y (Y-STR) cu caracter informativ.

Test ADN Juridic

Test ADN Privat

Obligatoriu: doi participanți de gen masculin.
Alții: un alt participant de gen masculin - se achită suplimentar.
Obligatoriu: doi participanți de gen masculin.
Alții: un alt participant de gen masculin - se achită suplimentar.
Participanți
>99,99% >99,9%
Exactitate
Prelevarea probelor nu necesită o pregătire specială, se efectuează de către “BrioMedTest”.. Prelevarea probelor poate fi efectuată acasă de sine stătător folosind kitul nostru, care îl primiți gratis.
Colectare
Standard - celulele mucoasei bucale, colectate cu tamponul de bumbac. Standard - celulele mucoasei bucale, colectate cu tamponul de bumbac sau.
Non-standard - unghii, gumă de mestecat, etc.
Probe
Persoanele investigate prezintă actele de identitate (în original). Persoanele investigate не предъявляют документы nu prezintă actele de identitate.
Documente
Rezultatul analizei are valoare juridică în toate instanțele de judecată, autoritățile tutelare, ambasade, etc. Rezultatul analizei nu are valoare juridică, dar poate servi drept bază pentru depunerea unei cereri în Instanță.
Rezultat
Termen stadard: 7-9 zile lucrătoare. Termen stadard: 7-9 zile lucrătoare.
Termeni
10 900 lei 6 900 lei
Preț

Vă vom ajuta să găsiți soluția potrivită în dependență de situația dvs specifică. Beneficiază de o consultație gratuită.

SUNĂ ACUM

Întrebări frecventeSuntem unicul laborator de biologie moleculară acreditat în Moldova care efectuează analize ADN de determinare a maternității, paternității și a altor legături de rudenii încă din anul 2006, analizând peste 14.000 de cazuri. Pe parcursul a activității noastre de peste 16 ani, nici un caz nu a fost contestat în instanță, deoarece toate analizele sunt efectuate în conformitate cu standardele internaționale. Astfel, efectuând testul în orice alt laborator genetic, veți obține exact același rezultat ca și al nostru.


În cadrul testului ADN al cromosomului Y (Y-STR) sunt posibile doar 2 rezultate:
1. Probabilitatea rudeniei paternale biologice este > 99.9%.
Probabilitatea rudeniei paterne biologice > 99.9% înseamnă că participanții aparţin unei linii masculine/paternale comune de rudenie, astfel rudenia biologică este CONFIRMATĂ.
2. Probabilitatea rudeniei paternale biologice este 0%.
Probabilitatea rudeniei paterne biologice 0% înseamnă că participanții nu aparţin unei linii masculine/paternale comune de rudenie, astfel rudenia biologică este INFIRMATĂ.

Oferim posibilitatea de a efectua testul ADN din probe non-standard, cum ar fi fire păr, unghii, pete de sânge, eliminări nazale, mucuri de țigară și alte materiale. Instrucțiune pentru colectarea materialelor non-standard.

Celulele mucoasei bucale / saliva se colectează cu tamponul de bumbac. Acestea pot fi colectate de sine stătător, acasă. Instrucțiune pentru colectarea probelor standard.

Materialul biologic colectat poate fi păstrat pentru o perioadă îndelungată de timp - dar totuși, vă recomandăm să prezentați probele în 5-14 zile, deoarece probabilitatea de extracție cu succes a ADN-ului scade în timp.

Testul ADN al Cromozomului Y (Y-STR) se efectuează în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova și cu respectarea tuturor standardelor procedurale. Rezultatul analizei genetice are putere juridică în toate instanțele de judecată a Republicii Moldova, autoritățile tutelare, ambasade, etc.

Obligatoriu! Persoanele investigate prezintă buletinul de identitate/pașaportul și certificatul/certificatele de naștere ale copiilor, în original.
În funcție de caz, pot fi solicitate documente suplimentare care confirmă dreptul de a reprezenta interesele copilului minor; hotărârea instanței de judecată.

Dacă aveți nevoie de testul ADN în scopul obținerii cetățeniei/imigrării in SUA, Europa, etc este nevoie de acreditare AABB. La BrioMedTest puteți beneficia de astfel de test pentru o taxă suplimentară iar rezultatul va fi eliberat în limba engleză.

ADN-ul rămâne neschimbat de-a lungul vieții, astfel determinarea rudeniei biologice poate fi efectuată la orice vârstă.
La nou-născuți, recomandăm colectarea celulelor mucoasei bucale / saliva cu tamponul de bumbac. Este o procedură nedureroasă și sigură.

În test pot fi incluși participanți suplimentari de gen masculin pe linie paternă, pentru o taxă suplimentară. Prețul unui astfel de test va fi mai avantajos decât efectuarea a două teste separate.

Urgența se achită suplimentar la prețul testului de bază.

Metoda de eliberare a rezultatelor poate fi aleasă la înregistrarea testului.

Rezultatele dumneavoastră sunt strict confidențiale în toate etapele analizei ADN.
Nimeni, cu excepția dumneavoastră, nu va afla despre efectuarea analizei ADN.

Probele se distrug, imediat după eliberarea rezultatului.