Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Testul comparativ al ADN-ului mitocondrial stabilește dacă indivizii sunt înruditi biologic prin partea lor maternă a familiei. Acest test compară direct ADN-ul dumneavoastra cu cel al unei posibile rude pentru a verifica dacă sunteți înrudiți prin partea maternă a familiei.

Acest tip de ADN se află în mitocondrii și se transmite doar pe linie maternă. Atât fiul cât și fiica moștenesc ADN-ul mitocondrial de la mamă, dar doar fiicele îl pot transmite mai departe copiilor săi. mtDNA – este abreviere de la ADN-ul mitocondrial.

Testul comparativ al ADN-ului mitocondrial (mtDNA) este o metodă indirectă de determinare a maternității prin intermediul ADN-ului fratelui/surorii sau a bunicii pe linie maternă.


Obligatoriu: 2 persoane  ce vor să stabilească dacă sunt înrudiți biologic pe linie maternă.

Materialul biologic standard pentru testele ADN este raclajul bucal.

Acesta se recoltează din cavitatea bucală, de pe fața interioară a obrajilor cu ajutorul bețișoarelor din Setul nostru.

Recoltarea materialului biologic poate fi efectuată personal, folosind setul nostru.

Toată procedura de recoltare este descrisă minuțios în Instrucțiunea privind recoltarea raclajului bucal.

Probele non-standard

Pentru efectuarea testul ADN pot fi folosite și probe non-standarde de exemplu: unghii, pete de sînge, fire de păr, mucuri de țigară, etc. Aceste probe se recomandă de a fi recoltate doar de la persoanele cărora nu este posibilă recoltarea raclajului bucal. Noi reușim să extragem ADN-ul din majoritatea probelor de acest tip, dar o garanție de 100% nu vă putem oferi.

În cazul extragerii ADN-ului din probele non-standarde, sensibilitatea analizei este la fel de înaltă ca și pentru probele standarde.

În cazul neextragerii ADN-ului va fi nevoie să colectați încă o dată materialul biologic. Aceasta va aduce la costuri suplimentare și la extinderea termenilor de efectuare a testului. Aici puteți găsi Instrucțiunea privind recoltarea probelor non-standarde.

În cadrul analizei poate fi obținut unul din următoarele rezultate:

 1. Persoanele testate sunt înrudite biologic pe linie maternă;
 2. Persoanele testate nu sunt înrudite pe linie maternă.

Toate rezultatele se semnează și se eliberează cu aplicarea ștampilei umede a companiei.

 1. Prin intermediul site-lui, comandați on-line setul de colectare a probelor pentru testele ADN (sau telefonați la 022 665 111 pentru a primi mai multe informații). Setul, deasemenea, poate fi eliberat la sediul Laboratorului BrioMedTest, mun. Chișinău, str. Burebista 80, bir.
 2. Individual, la domiciliu, colectați probele biologice de la persoanele care urmează a fi investigate (utilizând instrucțiunile ce sunt în interiorul setul nostru de testare).
 3. Prezentați probele biologice colectate anterior:

Personal - în urma unei programări prealabile online sau la nr. de telefon: 022 665 111, 067 605 111 în orice zi de luni până vineri, între orele 08:00-17:00.

Adresa: mun. Chişinău, str. Burebista 80, etajul 1, bir. 30a (în incinta Centrului Medical de Diagnostic „Modus Vivendi”). Găsiți-ne aici.

Prin intermediul oficiului poștal - “BrioMedTest” SRL, Chişinău, str. Burebista 80, bir. 30a, MD-2062.

 1. Achitarea pentru testare se efectuează în proporție de 100%:
 • la casă: cu bani cash/carduri bancare;
 • prin transfer bancar: beneficiar BRIOMEDTEST S.R.L., c/f: 1006600036688, IBAN: MD43AG000000022512142182, Banca: BC «MOLDOVA-AGROINDBANK» S.A. Filiala nr. 8 Chișinău, AGRNMD2X455.
 1. Analiza se efectuează timp de 20-25 zile lucrătoare din momentul prezentării probelor biologice şi achitării integrale a serviciilor.
 2. Rezultatul analizei poate fi primit:
 • personal la sediul „BrioMedTest”;
 • expediat la adresa dvs. electronică;
 • expediat la adresa dvs. poștală.


Dacă nu sunteți siguri ce test este cel mai potrivit în cazul dvs., contactați-ne la numărul de telefon: 022 665 111 sau 067 605 111.