Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Pentru persoanele interesate în istoria familiei (genealogie), testarea originii genetice sau genealogia genetică este o modalitate de a merge dincolo de ceea ce se poate afla de la rude sau din documentele istorice.

Testarea originii genetice este un test ADN revoluționar ce combină cele mai recente cercetări genetice cu o tehnică nouă de urmărire ancestrală pentru a identifica mai exact unde a început ADN-ul dumneavoastră.
Acest test avansat poate indica orașul sau chiar satul de unde strămoșii dumneavoastră ar fi putut veni construind traseul migrației acestora în ultimii 1000 de ani.

Beneficiile testului:
• Identifică când și unde s-a format ADN-ul dumneavoastră
• Singurul test ADN capabil să indice orașul și chiar satul de de unde strămoșii dumneavoastră ar fi putut veni.
• Trasează calea de migrare a ambelor linii materne și paterne înapoi spre originea acestora conectându-vă cu toți strămoșii dumneavoastră.
• Oferă povestiri detaliate care ajută la explicarea evenimentelor ce au contribuit la amestecul ADN-ului cum ar fi războaiele și migrațiile.


ADN-ul dumneavoastră conține codificată informația genetică a tuturor strămoșilor dumneavoastră. Testarea originii genetice este cel mai sofisticat test ADN ancestral din punct de vedere al preciziei, analizând peste 800.000 de markeri, 36 de grupuri genetice și 862 populații de referință. Acest test are capacitatea de a urmări amprenta genetică a unei persoane în ultimii 1.000 de ani și mai mult. Rezultatele oferă informații geografice foarte exacte cu longitudine și latitudine uneori până la o rază de 33 km.

Colectați acasă fără durere proba ADN-ului cu ajutorul tampoanelor ușor de utilizat, incluse în setul nostru, le trimiteți la laborator și, în câteva săptămâni, veți primi rezultatele.

Veți primi un raport detaliat despre istoria ADN-ului dumneavoastră.
Se începe cu istoria originii umane din Africa – originea întregii omeniri – începând cu 200.000 de ani în urmă.
Aceasta este urmată de istoria formării originii ancestrale cu aproximativ 50.000 de ani în urmă, cu rezultate care arată cel mai asemănător cu ADN-ul dvs.
Apoi, veți primi o hartă cu două călătorii de migrare, câte una pentru fiecare parte a familiei (maternală și paternală), inclusiv istorii ulterioare de migrație. Traseele de migrație includ punctele ancestrale ale ADN-ului dvs. – ultimul din care include perioada de formare. În cele din urmă, veți primi o pagină de rezumat cu link-uri către cercetările externe pentru a vă ajuta să aflați mai multe despre originea dvs. genetică.

Acest test ADN se bazează pe o nouă modalitate de a vizualiza populațiile umane considerând că toți indivizii sunt amestecați din diferite grupuri de gene. Acest model este fundamental diferit de testarea ancestrală existentă care sugerează că oamenii sau ramificat dintr-un număr mic de populații care s-au schimbat în timp. Iar testul originii genetice se bazează pe unicitatea genetică creată prin amestecarea a 36 de grupuri de gene globale în proporții diferite. Ca atare, ea surprinde evenimente vechi, cum ar fi migrația poporului Indo-Iranian în Europa în jurul anilor 2500 î.e.n. Grupurile genetice descriu originile geografice ale moleculei dvs. de ADN, așa cum aceasta s-a transmis din generație în generație.

Testul utilizează ADN-ul autosomal moștenit de la cromozomii 1-22, care sunt mai sensibili la amprenta genetică a celor mai recenți strămoși comuni, comparativ cu cromozomii Y și mitocondriali. Pentru a urmări originea ADN-ului, testul originii genetice împarte amprenta unicală a fondului genetic în două componente primare, care corespund deseori liniei paterne și materne.
După ce s-au stabilit cele două componente principale, testul originii genetice calculează căile de migrare pe care ADN-ul strămoșilor dvs. l-a parcurs, folosind cercuri mari pentru a reprezenta incertitudinea și cercuri mai mici pentru o mai mare încredere în regiunea geografică. Cercurile reprezintă locurile unde ADN-ul strămoșilor dvs. a rămas și s-a amestecat cu locuitorii din aceste zone.

Cât de precis este testul?
Precizia depinde de istoricul familiei. Dacă părinții dvs. sunt din același loc sau din două locații diferite iar ADN-ul acestora nu este „amestecat”, testul vă poate urmări amprenta dvs. ADN înapoi în țara de origine cu o probabilitate de 90%.
Într-un studiu al oamenilor din întreaga lume, algoritmul testului originii genetice a identificat origini continentale cu o precizie de 98%, a repartizat 83% dintre indivizi în țara lor de origine iar 66% dintre ei în locațiile lor regionale.
Dacă strămoșii dvs. au fost din Europa de Vest și părinții dvs. au venit din aceeași regiune, fără a se deplasa departe de locul de proveniență, testul va identifica aprenta dvs. ADN la o distanță de 80 km de la originea adevărată iar adesea și mai aproape.
Rezultatele vor arăta originea ca un punct pe hartă. Orice eroare apare ca un cerc în jurul punctului – cu cât cercul este mai mic, cu atât este mai precis rezultatul. Precizia depinde și de mărimea populației de referință dintr-o anumită zonă; cu cât grupul de referință este mai mare, cu atât vor fi mai precise rezultatele.

Cum pot să știu care dintre traseele de migrație corespunde liniei paterne și care corespunde liniei materne?
Deoarece acest test este autosomal, liniile paterne și materne nu pot fi distinse după nume. Dar puteți fi siguri că una este linia dvs. maternă iar cealaltă este linia dvs. paternă. Cei mai mulți dintre clienții noștri sunt capabili să deducă aceasta bazându-se pe cunoaștințele proprii a istoriei familiei.