Burebista 80, or. Chișinău
Lu. - Vi.: 8:30 — 17:00

Utilizați ADN-ul pentru a determina de unde provin strămoșii dumneavoastră pe linie paternă. Acest test determină apartenența la haplogrup precum și harta călătoriei strămoșilor dumneavoastră arătând unde aceștia inițial s-au stabilit cu mii de ani în urmă.

Dacă sunteți femeie și doriți să efectuați acest test: nu prezentati proba dumneavoatră pentru acest test deoarece testarea originii genetice pe linie paternă presupune analizarea cromozomul Y, pe care femeile nu îl au. Dacă doriți să efectuați testarea originii genetice pe linie paternă atunci vom avea nevoie de proba biologică a fratelui sau al tatălui dvs. biologic.

Beneficiile testului:
• Identifică când și unde s-a format ADN-ul dumneavoastră pe linie paternă(cromozomul Y)
• Determină apartenența dumneavoastră la un anumit haplogrup
• Trasează calea de migrare a liniei paterne înapoi spre originea acesteia conectându-vă cu strămoșii dumneavoastră.
• Oferă mai multe informații despre testarea ancestrală și istoricul migrației umane.


Acest test se bazează pe porțiunile de ADN uman transmise relativ neschimbate de la tată la fiu prin multe generații. Prin examinarea acestor porțiuni-cheie ale ADN-ului nostru, istoria noastră paternă poate fi urmărită mii de ani sau mai mult.

Testul va arăta la care haplogrup aparțineți dumneavoastră pe linie paternă.
Haplogrupul reprezintă un grup de oameni care au în comun aceiași markeri ADN ce sunt de obicei asociați cu o origine istorică și geografică.

Împreună cu haplogroupul dumneavoastră oferim o descriere a populațiilor din întreaga lume în care poate fi găsit același haplogrup.

De asemenea, vă oferim markerii ADN specifici care ne-au permis să determinăm haplogroupul dvs. în caz că aveți nevoie să faceți mai multe cercetări cu aceste date. Există baze de date publice și forumuri unde puteți discuta rezultatele dvs.!

Testul genealogic al paternei se bazează pe faptul că cromozomul Y este transmis de la tată la fiu relativ neschimbat prin mai multe generații. Se examinează secțiuni speciale ale cromozomul Y, numite repetări tandem scurte (STR), pentru a determina haplogroupul Y al unei persoane.

Acest test îmi poate spune naționalitatea mea?
Acest test vă oferă informații despre posibilele regiuni geografice de origine; cu toate acestea, nu vă indică definitiv naționalitatea. Testul dvs. ADN vă arată rădăcinile biogeografice, care indică moștenirea genetică în dependență de mișcările grupurilor de oameni din trecut.

Testul îmi poate spune dacă am strămoși evrei?
Anumite haplogrouri sunt asociate cu strămoșii evrei. Cu toate acestea, acest test nu stabilește aceasta.